2019
12
Feb

De jongerencoaches van Overschie

Het succes van onze jongerencoaches

De jongerencoaches van wmo radar in Overschie staan altijd voor alle jongeren klaar. En voor sommige van hen, lopen ze net een stapje extra. Bijvoorbeeld als de jongeren moeite hebben met solliciteren, omdat ze de taal niet goed genoeg machtig zijn of niet zo goed weten hoe het sollicitatieproces in elkaar zit. Motivatie is wel heel belangrijk, want zodra de coaches zien dat iemand écht heel graag aan de slag wil, zullen zij er ook alles aan doen om die persoon te helpen.

Onlangs zijn twee jongens dankzij de hulp van onze coaches weer aan het werk gegaan! Beiden konden wel wat hulp gebruiken: de één was namelijk statushouder en de ander had een lange tijd vastgezeten. Deze jongens zijn geholpen bij het opstellen van een cv en het schrijven van een motivatiebrief. Daarnaast zijn de coaches gelijk in actie gekomen door te bellen met goede contacten die zij hebben bij verschillende bedrijven. Dit resulteerde voor allebei gelijk in een of meerdere sollicitatiegesprek(ken).

De coaches zijn bij beide jongens meegegaan naar de gesprekken en dat heeft ervoor gezorgd dat ze allebei een baan hebben. De een werkt als orderpicker bij een grootleverancier voor huisdierenproducten en de ander als lader en losser voor een online internetbedrijf. Wij zijn allemaal erg trots en blij met deze positieve uitkomst!