2018
21
Dec

Het college van B&W de wijk in!

Vrijdag 14 december was het zo ver! Het college van burgemeester en wethouders kwam naar Overschie. Bewoners uit Overschie hadden de mogelijkheid om hun mening te geven over de wijk. Wat gaat er goed in Overschie en wat kan er beter?
 
Zo was ook de jongerenraad uitgenodigd om te vertellen wat zij organiseren in de wijk en wat zij belangrijk vinden in Overschie. Veel wethouders waren razend enthousiast over de actieve jongerenraad in Overschie. Zo hebben ze onder andere complimenten gehad van wethouder Judith Bokhove die zelfs erover heeft getwitterd ‘De leden van de jongerenraad Overschie staan letterlijk in het zonnetje! Verdiend, want ze steken flink de handen uit de mouwen!’. Na afloop heeft wethouder Bokhove ook aangegeven dat ze graag in contact wil blijven met deze actieve jongeren.
 
Het was mooi om te zien hoe de jongeren en wethouders met elkaar in gesprek gingen en ook hoeveel onderlinge interesse er was. De jongeren hadden een aantal zaken ter sprake gebracht: meer verbinding tussen jong en oud, veilig rijden op de Baumannlaan, meer programmering op pleinen, betere woningen voor jongeren en ouderen. Uiteindelijk is dit ook het doel van een jongerenraad: de gebiedscommissie en wethouders adviseren en invloed uitoefenen om de wijk meer leefbaar te maken.
College in de wijk 4Jongerenraad  college in Overschiecollege in OverschieCollege in Overschie 2