2020
31
Jul

Het nieuwste jongerenproject Up2You helpt Rotterdamse jongeren aan kansrijke toekomst

Sport, Cultuur & Skills: op deze drie pijlers richt het nieuwste jongerenproject Up2You zich volledig. De jongerencoaches van wmo radar in de gebieden Delfshaven, Overschie en het Centrum gaan aan de slag met jongeren van 17 tot 27 jaar die zijn vastgelopen op de weg naar hun toekomst. De missie van het project is jongeren ondersteunen naar zelfredzaamheid en perspectief bieden in scholing of werk. Op deze manier kunnen jongeren weer participeren aan de maatschappij.
Een kansrijke toekomst
Van sociale vaardigheden tot talentontwikkeling en individuele coaching gesprekken. Binnen Up2You wordt er aandacht besteed aan álle essentiële competenties en vaardigheden die nodig zijn om (weer) naar school te gaan of te werken. Daarmee creëren onze ervaren jongerencoaches handvatten, zoals weerbaarheid, vastberadenheid, een netwerk en doorzettingsvermogen voor jongeren. In een cyclus van 4 dagdelen in een week worden de deelnemers klaargestoomd om hun (r)entree te maken naar een opleiding of baan. Hiermee zet wmo radar in op draagvlak en draagkracht om de jonge generatie kansrijker te maken in onze samenleving. Het mooie aan Up2You is dat het aan de jongeren zelf is om de uitdaging aan te gaan.
 
Ken je iemand tussen de 17 en 27 jaar die staat te popelen om te bouwen aan een eigen toekomst? Voor meer informatie kun je terecht bij projectleider Jermaine Sandvliet: j.sandvliet@wmoradar.nl.