2018
24
Jul

Kom ff lekker zitten!

Zoals gepubliceerd op Ad.nl

Rotterdam - Met de bakfiets gaat mantelzorgcoach Merel van der Sar van wmo radar deze week de straat op in Rotterdam Centrum om aandacht te vragen voor het onderwerp mantelzorg.

Hoewel steeds meer mensen weten wat mantelzorg is, blijft het volgens Merel belangrijk om het met elkaar over mantelzorg te hebben. Het kan zomaar zijn dat je ouders, je partner, je kind of een goede vriend(in) vanwege ouderdom of ziekte hulp nodig heeft.

Het is goed om te weten waar je de juiste informatie kunt vinden en welke ondersteuning er mogelijk is. De mantelzorgcoach informeert en geeft advies hierover. Een greep uit de vele mogelijkheden zijn ten eerste de tegemoetkomingen vanuit de gemeente en zorgverzekeraars. Daarnaast kan respijtzorg de mantelzorger ontlasten, bijvoorbeeld in de vorm van vrijwilligersdiensten.

Er worden informatieve bijeenkomsten gehouden in het Huis van de Wijk en leuke uitstapjes georganiseerd ter ontspanning. Merel is ook ergotherapeut en komt op huisbezoek voor advies op maat voor veiligheid in huis. Ook voor een aantal coaching gesprekken kun je bij Merel terecht. Bijvoorbeeld over het balanceren tussen wat moet en wat je zelf wil.

Deze week is Merel op straat te herkennen aan de bakfiets, verkoelende drankjes, nuttige informatie, een brede glimlach, leuke goodies en twee stoeltjes onder de parasol. 'Komt u ook effe lekker zitten?'

Meer informatie bij mantelzorgcoach Merel van der Sar:​

mvdsar@wmoradar.nl of 06 54 96 72 91