2019
04
Mrt

Wmo radar ondertekent samenwerking taal

De overeenkomst werd op vrijdag 15 februari 2019 in Pier 80 in Rotterdam-Delfshaven ondertekent in bijzijn van taaldocenten, cursisten en andere belangstellenden.
 
Het onder de knie krijgen van de Nederlandse taal, als het niet je moedertaal is, kan best lastig zijn. Dan is het fijn als je na een basiscursus Nederlands zeker bent van een vervolgcursus. Om deze reden ondertekende wmo radar, Albeda College, ROC Zadkine en NL Educatie het samenwerkingsverband ‘doorlopendeleerlijn’. Deelnemers die bij ons beginnen met de eerste basisvaardigheden en hierna graag verder willen, kunnen we zo makkelijk doorverwijzen naar NL Educatie, Zadkine of Albeda voor vervolgcursussen.
 
Taal in Rotterdam 
In Delfshaven, Overschie en het centrum van Rotterdam verzorgt wmo radar taalgroepen voor laaggeletterde migranten die afkomstig zijn uit China, Kaapverdië, Marokko, Polen en Turkije. Deze groepen zijn toegespitst op verschillende achtergronden, waaronder taal en gezondheid, taal en werk en taal en participatie. Als de deelnemers bij wmo radar de basisvaardigheden van de Nederlandse taal geleerd hebben, worden ze doorgestuurd naar Zadkine, NL Educatie of het Albeda College. Hier kunnen ze doorleren en een verdiepingsslag maken, zodat ze de taal nog machtiger worden. 
 
Doorlopende leerlijn
Wmo radar werkt al langer samen met de drie instellingen, maar vond het nu tijd voor een officiële formalisatie. Vanuit de gemeente Rotterdam wordt binnenkort over een nieuw beleidskader Taal nagedacht en een nota opgesteld. We willen hier niet op wachten en zijn vooruitstrevend door zelf de handen officieel ineen te slaan en een doorlopendeleerlijn taal aan te bieden. Zeker ook met het oog op de inburgering die vanaf 2021 voor rekening van de gemeente komt.
 
Over wmo radar 

Wmo radar werkt dagelijks aan de nieuwe samenleving; een samenleving waarin we klaarstaan voor elkaar. Door bewoners, bedrijven en organisaties in Rotterdamse wijken aan elkaar te verbinden wordt een betere omgeving gecreëerd waarin iedereen meetelt, meedoet én van betekenis is.

leerlijn02