2020
21
Dec

‘Zin in bellen’: Gezellige praatjes in tijden van corona

Het advies vanuit de overheid luidt nog steeds om zo veel mogelijk thuis te blijven. Dit maakt dat er weinig sprake is van sociale contacten, juist nu men er vaak veel behoefte aan heeft. Om Rotterdammers in tijden van corona met elkaar te verbinden, lanceerde wmo radar ‘Zin in bellen’. 

Alle 55 plussers die woonachtig zijn in het centrum van Rotterdam kunnen zich opgeven voor ‘Zin in bellen’. Aanmelders ontvangen een e-mail met instructies om deel te nemen aan een gezellig gesprek. Ieder gesprek bevat een thema dat wordt ingeleid met een lied, gedicht of kort verhaal. Daarna gaan alle deelnemers telefonisch met elkaar in gesprek over het desbetreffende thema. Fysiek contact is niet toegestaan, waardoor telefoneren de uitkomst biedt. Op deze manier komen Rotterdamse ouderen tóch met elkaar in gesprek, maar dan in hun eigen, veilige omgeving. 

Aanmelden
Heeft u zin in een praatje met anderen onder het genot van een kop koffie of thee? Klik op de onderstaande link voor meer informatie en meld u aan. Tot horens! 

Download PDF