2020
24
Aug

Blije ontmoetingen in de zomer

We zagen veel blije gezichten tijdens het Jeu de Boules. Het was medio juli, de eerste ouderenactiviteit na de uitbraak van het Coronavirus. Er werd gelachen, gepraat en teruggeblikt op de afgelopen maanden. Het was duidelijk te merken dat ouderen behoefte hadden om elkaar te ontmoeten na al die maanden thuis zijn. Dat is ook het doel van het zomerprogramma van wmo radar voor ouderen:  elkaar ontmoeten en eenzaamheid tegengaan. In totaal organiseerden wij vijf activiteiten: Jeu de Boules, pannenkoeken eten, een bezoek aan de voedseltuin, stadsbrouwerij de Pelgrim en het Wereldmuseum.
BO_Picture 2BO_Picture 3
Per activiteit hebben we een maximum aantal deelnemers gesteld om aan de regels van het RIVM te voldoen. Zo waren er bij het Jeu de Boules 8 mensen welkom, en bij het pannenkoeken eten 20. De belangstelling voor deze laatste activiteit in Huis van de wijk Post West was zo groot dat we nog een tweede middag gaan organiseren. 
De komende maanden blijven we aandacht schenken aan kwetsbare ouderen met verschillende acties. Deze doen we samen met netwerkpartners en bewoners uit de wijk. 
Heeft u ideeën of suggesties daarvoor of wilt u samenwerken, laat het ons weten!
BO_Picture 6BO_Picture 5BO_Picture 4