Mantelzorg Centrum

Nieuwe mantelzorgcoach

Per 20 april 2020 is Sandro Toma de nieuwe mantelzorgcoach in het centrumgebied. Zijn voorgangster, Merel van der Sar werkt nog steeds bij wmo radar, maar nu als projectleider van Mantelfoon https://mantelfoon.nl/

De ervaring van Sandro

“Ik heb al enkele jaren ervaring met het onderwerp mantelzorg. Daarnaast heb ik de opleiding tot mantelzorgmakelaar afgerond.

 
Tijdens de werkzaamheden bij mijn vorige werkgever  heb ik o.a. veel workshops en trainingen aan professionals en mantelzorgers gegeven. Bij professionals lag daarbij de nadruk vooral op het informeren over het onderwerp en hoe zij op een goede manier met mantelzorgers om kunnen gaan.
En bij mantelzorgers ging het vaak over het tegengaan van overbelasting, het vinden van een goede balans tussen het zorgen voor iemand anders en goed voor jezelf zorgen, en het informeren over de mogelijkheden die er zijn ter ondersteuning van mantelzorgers.”
 
Met wat voor vragen kunt u bij Sandro Toma terecht?
Wie voor een naaste, vader of moeder, kind of grootouder, buur of vriend zorgt, doet dat heel vaak uit liefde, maar toch ook wel omdat het een beetje moet. Maar hoe je er ook in staat, je kunt altijd tegen het een en ander aanlopen. Je kunt bijvoorbeeld vragen hebben als:
  • Mijn moeder is ziek, maar ik weet eigenlijk niet precies wat het verloop van haar ziekte zal zijn.
  • Mijn kind heeft extra zorg nodig, en daardoor heb ik extra kosten. Kan ik extra kinderbijslag krijgen?
  • Ik zorg veel voor mijn partner, maar daardoor heb ik eigenlijk te weinig tijd voor mijzelf. Wat kan ik daaraan doen?
  • Door zijn ziekte lijkt het karakter van mijn vader te veranderen. Ik vind dat moeilijk, hoe kan ik daar het beste mee omgaan?
  • Ik heb weinig mensen om mij heen waarbij  ik mijn verhaal kwijt kan over de dingen die ik meemaak als mantelzorger. Waar kan ik wel terecht?
 
Herkent u zich in een van de genoemde punten, of  zijn er andere zaken waar u als mantelzorger tegenaan loopt? Neem dan contact op met Sandro Toma. Hij zal de tijd voor u nemen voor uw verhaal en met u op zoek gaan naar de mogelijkheden die er zijn om uw situatie te verlichten.
 
De werkplek van Sandro Toma is Huis van de Wijk De Kip, Kipstraat 37, 3011 RS Rotterdam. Zijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag. Op vrijdagen werkt hij variabel. Telefonisch is hij te bereiken via 06-54967291 en per e-mail via atoma@wmoradar.nl
image2