Mantelzorg Centrum

Met de mantelkar dwars door de stad​

Buurtcoach mantelzorg en ergotherapeut Merel van der Sar is afgelopen zomer op de bakfiets  - ook wel bekend als de mantelkar - gestapt. Het doel: aandacht voor het onderwerp mantelzorg vragen door met mensen op straat in gesprek te gaan. Steeds meer mensen weten wel wat mantelzorg inhoudt, maar het onderwerp blijft voor velen toch nog onbekend.
 
Het kan zomaar zijn dat je ouders of partner vanwege ouderdom of ziekte hulp nodig heeft. Dan is het goed om te weten dat je met vragen bij wmo radar terecht kunt. Wij kunnen helpen bij het vinden van de juiste informatie, het geven van antwoorden op vragen of je in contact brengen met andere mantelzorgers. Ook is het mogelijk om je te begeleiden in een kortdurend coachingstraject.
 
De bakfiets rijdt natuurlijk niet altijd, maar staat af en toe op een centrale plek in het centrum van Rotterdam. Ook als je de bakfiets niet ziet, mag je altijd met wmo radar contact opnemen voor advies.
Praatje maken over mantelzorg? Mail naar Merel van der Sar: mvdsar@wmoradar.nl of bel 06 - 54 96 72 91. Of kom naar een van onze Kom effe lekker zitten bijeenkomsten, elke laatste donderdagmiddag van de maand.

Mantelzorgers in het zonnetje tijdens de Dag van de Mantelzorg​

Ieder jaar op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Hét moment om de hardwerkende mantelzorger even in het zonnetje te zetten. Want als je altijd voor een ander klaarstaat, is dat heel bijzonder en dat waarderen wij enorm.
 
Tijdens de Dag van de Mantelzorg organiseert wmo radar in verschillende wijken leuke activiteiten. Zo zijn in 2018 de mantelzorgers uit het centrum van Rotterdam een dag lang in de watten gelegd en onder meer een rondje mee geweest met de snerttram. Onder het genot van een kopje erwtensoep werden de deelnemers rondgeleid door hun geliefde stad.
 
Samen maken we de maatschappij weer een beetje mooier. Wil je wat meer te weten komen over mantelzorg, heb je behoefte aan een praatje of zou een beetje advies niet verkeerd zijn?
Neem eens contact op met Merel van der Sar via: mvdsar@wmoradar.nl of 06 - 54 96 72 91.