Ouderen Centrum

Belfleur: een extra helpende hand​

Door elkaar af en toe te helpen, maken we de samenleving een heel stuk mooier. Samen met Radar Zorg en Welzijn heeft wmo radar Belfleur opgezet: een initiatief om ouderen uit de buurt met inzet van vrijwilligers af en toe te ondersteunen.
 
Dit kan variëren van huishoudelijke klusjes zoals het vervangen van een plafondlamp, het zemen van ramen of wat boodschappen meenemen voor de buurvrouw. Ook meegaan naar het theater, een keer iets uitzoeken op internet of een rondje wandelen door het park kan iemand al ontzettend blij maken.
 
Inmiddels hebben we al een fijne groep van 50 vrijwilligers die wekelijks 375 bewoners in het centrum van Rotterdam helpen. Maar we zijn natuurlijk altijd op zoek naar versterking!
 
Dus: heb je een paar uur in de week over en wil je deze graag nuttig besteden? Bel ons op 010- 48 55 898 of stuur een mailtje naar belfleur@belfleur010.nl en vraag een gesprek met ons aan. Het enige wat we van je vragen is een flinke dosis motivatie! 
 

Ieder jaar een kaartje in de bus​

Het bereiken van een hoge leeftijd is hartstikke bijzonder. Maar vaak komt ouderdom met wat gebreken: het lopen gaat lastiger of de sociale kring krimpt. Dan is het fijn als er iemand naar je omkijkt. Wmo radar stuurt daarom ieder jaar naar zo’n 1.700 Rotterdammers van 75 of ouder een ansichtkaartje.
 
Op deze manier kunnen we met ouderen uit de buurt in contact te komen. Voor sommigen is het vragen van hulp immers nog een onnodig hoge drempel. Wie behoefte heeft aan een praatje met ons  – en dat mag over van alles en nog wat gaan – kan dit kaartje kosteloos terugsturen. Onze buurtcoaches komen dan graag langs voor een huisbezoek.
 
Door het sturen van een kaartje leggen we ieder jaar weer even contact met onze oudere buurtgenoten. Wie weet kunnen we na het eerste contact blijvend helpen, bijvoorbeeld met kleine huishoudelijke klussen of gezelligheid door een kopje koffie in de week.