Sport en Gezondheid Centrum

Samen voetballen in het Oude-Westen​

Bij De Voetbalschool in het Oude-Westen wordt er meer gedaan dan alleen voetballen. Het is een initiatief van wmo radar om de jongeren uit de buurt aan het bewegen te krijgen en sociaal vaardiger te maken. Sinds 2018 is De Voetbalschool in het Oude-Westen actief en dat heeft geresulteerd in jongeren die goed met elkaar omgaan en zich samen inzetten voor de buurt.
 
De Voetbalschool bestaat uit twee groepen: kinderen uit de basisschoolgroepen 3, 4 en 5 en jongeren uit de groepen 6, 7 en 8.  Wie deelneemt aan de hogere groep, doet samen met het team ook mee aan de Feyenoord Street League. Een project dat is opgezet door de beroemde Rotterdamse voetbalclub om naast voetballen, ook iets goeds te doen voor de buurt.
 
Bij de Street League nemen om de week verschillende buurt- en wijkteams uit Rotterdam het tijdens een wedstrijd tegen elkaar op en verdienen ze punten. Maar ook door iets goeds te doen voor de wijk, krijgen de deelnemende groepen punten. Bijvoorbeeld als ze koekjes bakken voor ouderen in het verzorgingstehuis om de hoek of als ze helpen bij het schoonmaken van de wijk. Zo is het winnende team niet alleen goed in voetballen, ook zijn het sterren in een steentje bijdragen aan een mooie maatschappij.
 
Lijkt het jou leuk om deel te nemen aan De Voetbalschool? Neem dan contact op met Daan Blij via dblij@wmoradar.nl.

Thaiboksen met een bijstandsuitkering​

Het hebben van een bijstandsuitkering kan ervoor zorgen dat je geen geld meer over hebt voor sporten. Hoewel je thuis natuurlijk ook een paar rek- en strekoefeningen kunt doen, is actief bezig zijn in groepsverband onder leiding van een coach vaak een stuk fijner en effectiever.
 
Wmo radar heeft hier iets op gevonden. Elke maandag- en woensdagochtend krijgen ouderen die in de bijstand zitten, les van trainer Khalid in de thaiboksschool in het Oude-Westen.
In een uur tijd krijgen de deelnemers een warming-up en kunnen ze begeleid oefeningen doen op de verschillende sportapparaten. Ondanks de verschillende leeftijden en achtergronden van de sporters slaagt Khalid er iedere keer weer in om een hechte groep te creëren. Zo werken ze samen gemotiveerd aan een gezonde levensstijl en is de boksschool voor iedereen een prettige plek om te sporten.
 
Daarnaast is het ook leuk dat de deelnemers op een vast moment in de week even kunnen ontladen en makkelijk sociale contacten leggen.
Meer te weten komen over de sportlessen in de thaiboksschool? Neem dan contact op met Suzette Thielman: s.thielman@wmoradar.nl.