Talent Centrum

Thaiboksen voor de toekomst​

De toekomst van onze jongeren in de wijk is belangrijk. Door ze te helpen bij het ontwikkelen van hun talenten en ze mentaal weerbaarder te maken, willen we een steentje bijdragen aan hun succesvolle toekomst. Dat doen we door onder meer samen te werken met Khalid Chennouf. Deze Marokkaanse oud-wereldkampioen karate heeft een thaiboksschool in het Oude Westen in Rotterdam, waar hij iedere week tientallen kinderen en jongeren traint.
 
Het gaat niet alleen om een uurtje sporten en het ontwikkelen van sportief talent, het gaat ook om het werken aan jezelf en je mentale gezondheid. Hij leert de jongeren om iets terug te doen voor wat ze krijgen. En om buiten te sportschool het gesprek aan te gaan, zonder de thaibokskwaliteiten meteen te gebruiken. Dat maakt hem bij veel deelnemers geliefd én het draagt bij aan een betere sfeer in wijk.
 
Mooi detail: Khalid houdt de jongeren ook in de gaten, zodat hij op tijd aan de bel kan trekken als een jongere iets meer ondersteuning op een bepaald punt in het leven nodig heeft.
 
Deelnemen aan een thaiboksles in de sportschool van Khalid in het Oude Westen? Dat kan! Loop een keertje binnen of neem contact op met de buurtcoach