Delfshaven

In Delfshaven voert wmo radar de brede welzijnsopdracht uit. Met het programma fitte wijken - lekker bezig zijn we actief op het gebied van sport & gezondheid en werken met het taalbureau aan het verbeteren van het taalgebruik. Dit doen we in vijf verschillende huizen van de wijk verdeeld over Delfshaven. Bekijk hieronder wat we nog meer doen!

Activiteiten

Geldzaken

Onderzoek wijst uit dat veel Rotterdammers moeite hebben met het organiseren van de financiën. Al die formulieren – steeds weer opnieuw. Soms kan een klein beetje ondersteuning al een helder overzicht aanbrengen in al je rekeningen.

Ouderen

Zo zelfstandig mogelijk blijven en niet onnodig afhankelijk van anderen zijn. Op deze manier willen we allemaal graag ouder worden. Toch is het soms fijn om de juiste begeleiding te krijgen.

Kind en Gezin

Onze kinderen zijn de toekomst van Rotterdam. Daarom is het belangrijk om hen een goede opvoeding te geven. Dit gaat het beste wanneer ouders zich ook sterk en goed voelen. Na schooltijd kunnen zowel ouder als kind bij wmo radar terecht voor huiswerkbegeleiding, muziekles of ondersteuning bij opvoeden.

Sport en Gezondheid

Door in beweging te komen én op je eten te letten, voel je je beter. Toch is een goede gezondheid meer dan dat: contact onderhouden met andere mensen en zo min mogelijk stress zijn net zo belangrijk. 

Talent

Je hebt talent en zoekt een stageplaats, opleiding of een leuk (bij-)baantje? Wmo radar helpt je graag op weg met ons grote netwerk aan scholen, stageplaatsen, werkgevers én activiteiten.

Huis van de wijk

Vind je het leuk om mensen uit de omgeving te ontmoeten? Wil je graag iets ondernemen? Dan ben je altijd welkom in het ‘Huis van de Wijk’! Er zijn in Rotterdam verschillende Huizen van de Wijk in Overschie, Delfshaven en in het centrum. 

Laatste nieuws

Een fijne buur begint bij burenhulp

Nel Goudswaard is een actieve bewoner in de Proffesor Poelsflat in de wijk Oud Mathenesse . Bij wmo radar is Nel vrijwilliger voor het afleggen van de van de 75+ Huisbezoeken. Op deze manier komt zij bij veel bewoners...
Lees meer

Project 'Hoogvliegers' is gestart!

Een mooie samenwerking tussen wmo radar, bibliotheek Overschie en de Regenboogschool. Om positief gedrag te bevorderen lezen de kinderen uit groep 6, 7 en 8 drie boeken. Hiermee verdienen ze stickers. Welke zij ophale...
Lees meer

Mantelfoon: voor álle 85.000 Rotterdamse mantelzorgers

Het begin van mijn dag, is het begin van die van jou Ik zorg graag voor je, simpelweg omdat ik van je hou Soms zie ik door de bomen het bos niet meer En leg ik de zorg het liefst bij iemand anders neer
Lees meer