Geldzaken Delfshaven

Financiële ondersteuning in Delfshaven​​

Brieven over geld, het invullen van formulieren of ‘gewoon’ met geld omgaan kan behoorlijk lastig zijn. Daarom kan je op verschillende plekken in Delfshaven terecht voor hulp bij ingewikkelde geldzaken.
Samen met een fantastisch vrijwilligersteam geven de budgetcoaches van wmo radar advies en ondersteuning. Ook helpen wij bewoners die geldzaken ingewikkeld vinden. Zo ontstaat er overzicht in geldzaken en kunnen we bijspringen als dat nodig is.
 
Hoe we te werk gaan? We kijken samen naar lastige vragen en brengen advies uit over rekeningen die bijvoorbeeld te hoog zijn opgelopen. Als je even door de bomen het bos niet meer ziet, helpt wmo radar met het zoeken naar een oplossing.
 
Vind je iemand bij jou thuis over de vloer krijgen niet zo fijn? Een paar keer per week zijn er spreekuren in onder andere: Peoples Power aan de Grote Visserijstraat 80, Huis van de Wijk de Put in Oud-Mathenesse en Huis van de Wijk Pier80. Hier kan je altijd even binnen lopen voor een gesprek.
 
Trek vooral bijtijds aan de bel. Zo voorkomen onze budgetcoaches en hun vrijwilligersteam samen met jou dat er schulden ontstaan. Of dat ze misschien zelfs wel erger worden. Ook als je je afvraagt of je geld kan besparen, ben je altijd welkom.
 
Meer informatie over financiële ondersteuning nodig?  Neem dan contact op met onze budgetcoaches Benizia Flor (06-22 47 81 05 of bnascimento@wmoradar.nl) of Andrea van Haaften ( 06-27 85 69 68 of avhaaften@wmoradar.nl).

Het Huishoudboekje voor Delfshaven​

Soms is het best ingewikkeld om alle inkomsten en uitgaven op een rijtje te krijgen. De vaste lasten, boodschappen en een keertje je fiets laten maken: het kan ervoor zorgen dat je het overzicht even niet goed voor ogen hebt.
 
Daar hebben we een oplossing voor. Op de website Huishoudboekje.com, kun je al jouw inkomsten en uitgaven op een rijtje zetten. Dit is een handige manier om weer inzicht in de financiën te krijgen en te zien wat je aan het eind van de maand overhoudt. Deze online tool is voor alle bewoners van Delfshaven beschikbaar.
 
Om je op weg te helpen, hebben we in Delfshaven een aantal invulhulpen. Dit zijn buurtbewoners die graag anderen willen helpen. Zij hebben van ons uitleg gekregen hoe het Huishoudboekje werkt. Zo krijgen jullie samen overzicht in de financiële situatie. Na een tijd heb je zoveel van de invulhulp geleerd dat je het Huishoudboekje zelfstandig bij kunt houden. Tenminste, als jíj dat wilt natuurlijk.
 
Zou je graag in contact willen komen met een invulhulp? Loop dan eens binnen bij een van de Financiële Ondersteuningspreekuren van wmo radar in Delfshaven.
 
Wil je meer informatie over het Huishoudboekje?  Neem dan contact op met onze budgetcoaches Benizia Flor (06-22 47 81 05 of bnascimento@wmoradar.nl) of Andrea van Haaften ( 06-27 85 69 68 of avhaaften@wmoradar.nl).