Kind en Gezin Delfshaven

Met het OOG-project helpen we kind en ouder​

Een kind dat naar school gaat, heeft af en toe wat extra aandacht nodig. Bijvoorbeeld tijdens het maken van huiswerk of bij het vinden van de juiste motivatie. Vaak kunnen ouders hierbij helpen, maar het is niet voor iedere ouder vanzelfsprekend om deze extra aandacht te geven. Dit kan verschillende redenen hebben: moeite met het begrijpen van de Nederlandse taal bijvoorbeeld. Of door gezondheidsproblemen weinig tijd voor begeleiding vrij kunnen maken.
 
In Delfshaven hebben we daar iets op gevonden: het OOG-project. OOG staat voor Onderwijs Ondersteunend Gedrag. Dit project is door wmo radar en SOL speciaal ontwikkeld voor ouders die het wat lastiger vinden om hun kind thuis te helpen met onderwijs. Wij helpen daar graag bij.
 
Hoe we dat doen? Door ouders of voogden tips te geven en samen uit te zoeken hoe de begeleiding wat makkelijker kan. Voor ieder gezin maken we samen met een vrijwilliger een aanpak compleet op maat. Natuurlijk met de behoeften van het kind op de eerste plek.
 
In onze Huizen van de Wijk kunnen we je als ouder of voogd altijd verder helpen. Ook is het mogelijk om contact op te nemen met de Kind en Gezin-coach van wmo radar: Peggy Manikus via pmanikus@wmoradar.nl of 06 -27 97 94 18.