Ouderen Delfshaven

Samen eten - Dat smaakt naar meer!​

Gezamenlijk een lekkere maaltijd eten is een stuk leuker dan alleen. Daarom hebben buurtbewoners in Delfshaven het initiatief ‘Dat smaakt naar meer’ opgezet. Een groep vrijwilligers komt hiervoor regelmatig samen in één van de Huizen van de Wijk, om een heerlijke maaltijd te bedenken en voor te bereiden.
 
Daarna wordt om de woensdag - in de keuken van Laurens woonzorglocatie Delfshaven - door de vrijwillige chefs gekookt. Voor €3,50 kunnen liefhebbers van lekker eten om 17.00 uur aanschuiven voor een driegangenmenu die geheel verzorgd wordt door de buurtvrijwilligers, met ondersteuning van wmo radar.  
 
Ben je iemand die in de Laurens woonzorglocatie woont, een buurtbewoner of alleenstaand? Of niets hiervan, maar heb je zin in een praatje, gezelligheid en een lekkere maaltijd? Schuif een keer aan!
Wie weet tref je het: want een keer per maand treden de muzikanten van Grounds op, waardoor het diner nog sfeervoller wordt!
 
Zin om een keer langs te komen? Bel dan met René van Noorloos: 06- 52 55 37 64.

Van Digibeet naar Digiweet!​

Vandaag de dag regelen we van alles via internet. Toch zijn er best nog wel wat mensen die dat ingewikkeld vinden. Hoe open je bijvoorbeeld een website? Of hoe tik je een e-mail? Een beetje uitleg over het gebruik van een computer is dan niet verkeerd.
 
Daarom organiseren we in Delfshaven bijeenkomsten waar we computergebruik uitleggen. Hierbij maken we onderscheid tussen twee niveaus: basis en iets meer gevorderd. Bij de basiscursus leggen we in tien lessen uit hoe je bijvoorbeeld een e-mail opstelt en tekst verwerkt in een Word-document. In de vervolgcursus komt onder meer internetbankieren aan bod.  

Onze vrijwilliger Ger sluit na iedere les nog even kort aan m wat leuke oefeningen voor thuis mee te geven. Wil je meedoen? We vragen per les een bijdrage van €1. En we plaatsen nooit meer dan 7 deelnemers in een groep. Zo is er voor iedereen genoeg tijd om vragen te stellen.
 
Wie interesse heeft in deelname kan contact opnemen met buurtcoach Karima Tarrahi via 06 – 11 39 46 70.