Sport en Gezondheid Delfshaven

Gezond in Delfshaven: van voorlichting tot strippenkaart​

Bij wmo radar in Delfshaven helpen we buurtbewoners graag om wat gezonder te leven. Een van onze manieren om hieraan bij te dragen is het geven van voorlichting.
 
Tijdens deze voorlichting in één van de Huizen van de Wijk leggen we onder meer uit hoe je in kleine stapjes gemotiveerd wordt om gezond(er) te leven. Ook geven we tips: Wat gaat er in een ‘gezonde broodtrommel’ mee naar school bijvoorbeeld? En – als je dat wilt – kunnen we je bloeddruk en suikerspiegel meten. Zijn we niet tevreden over de uitslag? Dan kunnen we je uitleg geven waarom of adviseren om even langs de huisarts te gaan. 
 
Daarnaast organiseren we in onze Huizen van de Wijk regelmatig beweegactiviteiten voor jong en oud. Buurtbewoners kunnen na aanschaf van een strippenkaart kennismaken met verschillende beweegactiviteiten. Voorbeelden hiervan zijn yoga, fitness, fietslessen, badminton en volksdansen.
 
Wil je meer informatie over een gezonde levensstijl? Loop dan eens binnen in een Huis van de Wijk en vraag naar de leefstijlcoach. Dit is een enthousiaste vrijwilliger die door ons is opgeleid, zodat hij/zij van alles kan vertellen over gezond leven.