Talent Delfshaven

Handen uit de mouwen bij de Klussendienst​

Voor elkaar klaarstaan: daar hechten we bij wmo radar heel veel waarde aan. Bijvoorbeeld door een keer boodschappen te halen voor een zieke buurman of de planten water te geven als de bovenbuurvrouw op vakantie is. Soms zijn er echter grotere klussen te klaren, waar je niet zo snel iemand voor vraagt. Daar hebben we in Delfshaven een oplossing voor gevonden: ‘de Klussendienst’. Dit is een grote groep jongens én meiden die klusjes doen in ruil voor een hoop waardering en een kleine vergoeding.
 
En dat is een groot succes! Via WhatsApp melden steeds meer jongeren zich aan voor deze dankbare ‘baan’ waarbij ze bewoners uit Delfshaven hartstikke blij maken.
 
De klussen uit de Klussendienst kunnen heel verschillend zijn: van uitgebreid boodschappen doen en een schilderijlijstje ophangen tot een complete tuin opknappen. In Spangen is een bewoner zó blij met de werkzaamheden van de Klussendienst, dat ze nu maandelijks zijn tuin mogen bijhouden. Daar kunnen we als jongerencoaches alleen maar hartstikke trots op zijn.
 
Heb jij ook wel eens de behoefte om de handen uit de mouwen te steken en buurtbewoners te helpen met klusjes? Of heeft u een klus waarvoor u onze klussendienst graag voor in wil schakelen? Loop dan eens binnen in één van onze Huizen van de Wijk of neem contact op met Peggy Manikus: pmanikus@wmoradar.nl of 06- 27 97 94 18.