2020
23
Mrt

Hartverwarmende actie in tijden van coronacrisis + tips

Hartverwarmende actie in tijden van coronacrisis + tips

Het coronavirus heeft een grote impact op ons dagelijks leven. Vooral ouderen en kwetsbaren worden getroffen door de gezondheidsmaatregelen die het virus met zich mee brengt. Zij zijn genoodzaakt om thuis te blijven, met alle gevolgen van dien. Van een lege (koel)kast tot gebrek aan lichaamsbeweging en sociaal isolement.
 
Rotterdamse actie
Als Rotterdamse welzijnsorganisatie komt wmo radar uiteraard in actie. Deze week ontvangen álle bewoners in Rotterdam centrum en Overschie van 75 jaar of ouder een kaart. Hierop staat een hartverwarmend berichtje met telefoonnummers van de Huizen van de Wijk, om hen te laten weten dat we bereikbaar zijn voor praktische vragen of simpelweg een gezellig praatje. In deze tijd zijn het namelijk de kleine gebaren die veel betekenis hebben. In deze blog vertellen we wat jijzelf kunt doen om ouderen en kwetsbaren een hart onder de riem te steken.
 
Praktische hulp
Ouderen en kwetsbaren zijn zelf niet in staat om even langs de supermarkt of apotheek te lopen. Help een handje door boodschappen te doen of medicatie op te halen voor mensen uit de risicogroep. Laat je kookkunsten zien en breng maaltijden langs. Alle beetjes helpen!
 
Zorg voor afleiding
Ouderen en kwetsbaren zijn erg vatbaar voor het coronavirus, waardoor ze misschien wel bezorgd of gespannen zijn. Afleiding is het beste medicijn! Nodig mensen uit de risicogroep uit om een online spelletje te spelen, deel boeken uit of verzorg een outdoor optreden voor een verzorgings-of bejaardentehuis.
 
Maak een praatje
Sociaal isolement leidt natuurlijk tot eenzaamheid. Hoewel het niet verstandig is om bij ouderen en kwetsbaren op bezoek te gaan, zijn er natuurlijk andere mogelijkheden om een praatje met ze te maken. Pak je telefoon bij de hand en maak een (video)belletje!
 
Stuur zelf een kaartje
Waar ouderen en kwetsbaren écht behoefte aan hebben is steun. Laat via een kaartje, tekening of gedichtje weten dat je meeleeft met de risicogroep. Geloof ons, het tovert een lach op het gezicht!
Doe wat je kan om een ander te helpen waar nodig. Mocht je vragen hebben of je steentje willen bijdragen via wmo radar, neem dan contact met ons op!