2020
25
Sep

Meedoe concert

De noodzaak om mensen bij elkaar te brengen is groter dan ooit. Veel oudere en kwetsbare Rotterdammers voelen zich eenzaam en verdrietig door de gevolgen van het coronavirus. Zo hebben sommigen verlies geleden en zijn de ontmoetingsmomenten met familie, vrienden en kennissen minder gemakkelijk en gewoonlijk dan voorheen. Gelukkig zijn de richtlijnen van het RIVM versoepeld en heeft wmo radar verschillende coronaproof activiteiten georganiseerd tijdens het zomerprogramma. Zo was het meedoe-concert een groot succes. Trommelen rammelen en pingelen: tijdens het muziekfestijn op het dakterras van de 55 plus flat aan de korte Bajonetstraat in het centrum van Rotterdam werden er verschillende instrumenten uit de kast getrokken. Iedereen deed mee en niemand stond of zat stil.

Muzikaliteit en gezelligheid

Het vergt een vleugje creativiteit om in tijden van corona een leuke, swingende activiteit te organiseren. Omdat ouderen wel een feestje verdienden, bedacht wmo radar het idee ‘blijf met je kontje in je rondje’ om het meedoe-concert op een veilige manier te organiseren. Om aan de richtlijnen van het RIVM te voldoen, werden er kleurrijke hoepels verspreid. Alle deelnemers bleven in de hoepel om op een gepaste afstand muziek te maken, te zingen en te dansen. Op deze manier was het niet moeilijk, maar juist erg leuk om anderhalve meter afstand te bewaren. Het muzikale trio met de Braziliaanse trommelaar zorgde bij iedereen voor een lach op het gezicht. Er werd gedanst en meegezongen en dat helemaal veilig op anderhalve meter afstand!

Leuke activiteiten

Al met al was het een geslaagde middag vol muzikaliteit én gezelligheid. Er werd dan ook onwijs positief gereageerd op dit evenement en meerdere georganiseerde uitjes en activiteiten die plaatsvonden tijdens het zomerprogramma. Het allerleukste vonden de deelnemers dat zij zelf ideeën mochten voorstellen en dat er echt naar hen werd geluisterd. Met veel activiteiten achter de rug, is het zomerprogramma nog steeds in volle gang. Van optredens tot gezellige barbecues: nu er eindelijk weer activiteiten op afstand mogelijk zijn, is er genoeg te beleven. Het zomerprogramma loopt deze week en volgende week nog door. Cindy Vos is één van de medewerkers van wmo radar Centrum die deze activiteiten met de bewoners organiseert. Voor meer informatie over het zomerprogramma kunt u Cindy contacten via: c.vos@wmoradar.nl

85b02962-6c43-4f1f-89ff-86fb08384e8231490ea8-79dd-4e2a-8c4c-0d962e6933bc