Overschie

In Overschie voert wmo radar de brede welzijnsopdracht uit. Met het programma fitte wijken - vet goed zijn we actief op het gebied van sport & gezondheid en werken met het taalbureau aan het verbeteren van het taalgebruik. Dit doen we in het huis van de wijk De Halte en leveren onder andere de medewerkers van de wijkteams. Bekijk hieronder wat we nog meer doen!

Download hier de gebiedsgids 65+ voor Overschie

Activiteiten

Ouderen

Zo zelfstandig mogelijk blijven en niet onnodig afhankelijk van anderen zijn. Op deze manier willen we allemaal graag ouder worden. Toch is het soms fijn om de juiste begeleiding te krijgen.

Talent

Je hebt talent en zoekt een stageplaats, opleiding of een leuk (bij-)baantje? Wmo radar helpt je graag op weg met ons grote netwerk aan scholen, stageplaatsen, werkgevers én activiteiten.

Comfortwoning Overschie

Breng een bezoek aan de Comfortwoning Overschie en maak kennis met technologische eHealth oplossingen voor in huis. Met behulp van deze producten kunt u langer én veiliger in uw eigen woning blijven wonen.

De Halte

Bewoners in Overschie kunnen terecht bij ‘De Halte’ voor hulp bij financiën. De aanhoudende coronacrisis brengt veel financiële onzekerheid teweeg. “Hoe lang blijft de situatie nog aanhouden?” “Ben ik straks nog wel voorzien van werk?”

Laatste nieuws

Wethouder Sven de Langen lanceert digitale valpreventiecursus

Uit cijfers blijkt dat er elke 4 minuten een 65-plusser op de Spoedeisende Hulp belandt als gevolg van een val.
Lees meer

Winnaars ‘Hoogvliegers’ bekend

Afgelopen weken deden meer dan 100 kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de Regenboogschool in Overschie mee aan Hoogvliegers. Door middel van een leeswedstrijd werd positief gedrag gestimuleerd.
Lees meer

Buurtcoach Mieke Sandifort verdient prijs voor haar inzet voor Rotterdam

Als senior adviseur bij wmo radar, is Mieke Sandifort gespecialiseerd in wijkparticipatie. Daarom fungeert Mieke als buurtcoach bij Huis van de Wijk de Nieuwe Gaffel.
Lees meer