Talent Delfshaven

Jong en oud helpt elkaar tijden app-les voor ouderen​

We dragen graag bij aan een bruisende wijk: een wijk waar buurtbewoners zelf leuke activiteiten organiseren en buurtbewoners elkaar helpen. Een goed voorbeeld hiervan is de ‘app-les’ die de jongeren uit de jongerenraad [LINK NAAR DE ANDERE WEBTEKST] geven aan de oudere bewoners in Overschie. Op deze manier openen we voor de ouderen letterlijk een nieuwe wereld en kunnen de jongeren hun eigen kennis overdragen.
 
Tijdens de ‘app-les’ leggen jongeren uit hoe tablets werken en vertellen ze de ouderen hoe ze hier het beste mee omgaan. Ook worden er tips en trucjes uitgewisseld en handige apps besproken: denk bijvoorbeeld aan een app die helpt herinneren dat het tijd is om medicijnen in te nemen. Of een app voor het weerbericht of bijhouden van een boodschappenlijstje. Door de lessen creëren we een mooie interactie tussen jong en oud.
 
Vind u het handig om ook wat meer te weten te komen van apps of een tablet? Of ben je juist een jongere die het wel ziet zitten om ‘app-les’ te geven? Of lijkt het je leuk om met een andere activiteit in de wijk aan de slag te gaan? Neem dan contact op met onze jongerencoaches in Overschie:
 
  • Steven Schutrup                 06 27 97 94 12                    sschutrup@wmoradar.nl
  • Jitske Proietti                         06 55 134 786                     jproietti@wmoradar.nl

De jongerenraad investeert in Overschie​

Maak kennis met één van onze parels uit Overschie: de jongerenraad. Dit is een groep jongeren – tussen de 12 en 19 jaar – die regelmatig samenkomt om leuke activiteiten voor de wijk te organiseren. In december was dat bijvoorbeeld een sfeervol kerstdiner voor ouderen uit de buurt en in deze zomer organiseren we weer allerlei sportactiviteiten in speeltuin Levenslust in Overschie.
 
Maar de jongerenraad is er niet alleen voor de leuke activiteiten. De ‘raadsleden’ kaarten ook serieuzere zaken aan. Bijvoorbeeld de behoefte aan veiligere wegen in de wijk of meer verbinding tussen jongeren en ouderen. Het is een raad die actief en zelfstandig organiseert en de gebiedscommissie en Rotterdamse wethouders adviseert. Zo bereiken we samen veel!
 
Zie jij het ook wel zitten om bij te dragen aan een wijk waarin iedereen zich thuis voelt en waar we met z’n allen aan projecten werken waarin jij je eigen talenten volop kunt ontwikkelen? Loop eens binnen in ons Huis van de Wijk of neem contact op met één van de jongerencoaches: