Betrokken buren maken het verschil

Wmo radar staat voor een samenleving waarin we klaarstaan voor elkaar. Zo vinden we het erg belangrijk dat we de gesteldheid van de bewoners in Rotterdam goed in de gaten houden.
Lees meer

Hoogvliegers: kinderen lezen om positief gedrag te stimuleren

Wmo radar maakt onderdeel uit van ‘Positive Behaviour Support in de Wijk’: een bijeenkomst waarbij meerdere betrokkenen nadenken over het stimuleren van positief gedrag in Overschie.
Lees meer

Mantelfoon is er voor álle 85.000 mantelzorgers in Rotterdam

Rotterdam telt maar liefst 85.000 mantelzorgers: een getal waar we als stad trots op mogen zijn.
Lees meer

Extra aandacht voor oudere en kwetsbare Rotterdammers

Eenzaamheid is vaak moeilijk te signaleren, daarnaast vindt men het vaak moeilijk om hulp te vragen. Vooral in tijden van corona.
Lees meer

Mooie ontmoetingen om eenzaamheid tegen te gaan

Eenzaamheid speelt een grote rol onder ouderen en kwetsbaren. Wmo radar organiseert het hele jaar door activiteiten om eenzaamheid tegen te gaan.
Lees meer

Bijzondere band in tijden van corona

‘Delfshaven Helpt’ is een netwerk van betrokken wijkpartners in de Rotterdamse wijk Delfshaven. Tijdens de lockdown het afgelopen voorjaar hebben veel buurtbewoners zich aangesloten bij het netwerk.
Lees meer

Geestelijk verzorgers en sociaal werkers samen tegen eenzaamheid

Laagdrempelig contact helpt tegen eenzaamheid. Sociaal Werk Nederland en Agora werken samen bij het project Geestelijke Verzorging Thuis.
Lees meer

Wandelgroep Vitamine ABC uit Overschie is genomineerd voor de LoopAward 2020!

De wandelgroep Vitamine ABC staat voor Aandacht, Beweging en Coaching. Iedere werkdag wordt er minstens een half uu...
Lees meer

Meedoe concert

De noodzaak om mensen bij elkaar te brengen is groter dan ooit. Veel oudere en kwetsbare Rotterdammers voelen zich eenzaam en verdrietig door de gevolgen van het coronavirus.
Lees meer

Kom jij eruit?

Veel mensen wachten te lang met het zoeken van hulp bij geldproblemen. In die tijd nemen de schulden toe. Daarom is de campagne ‘Kom jij eruit’ vanaf 21 september live gegaan! Met posters van ambassadeurs in de buiten...
Lees meer