2020
05
Okt

Wandelgroep Vitamine ABC uit Overschie is genomineerd voor de LoopAward 2020!

De wandelgroep Vitamine ABC staat voor Aandacht, Beweging en Coaching. Iedere werkdag wordt er minstens een half uur gewandeld met bewoners in Overschie. Om 10:30 uur vertrekken we bij het Huis van de Wijk de Halte en na de wandeling drinken we hier samen een kop koffie of thee.

Een coach van wmo radar wandelt mee en brengt bewoners met elkaar in contact. Het mooie van samen wandelen, is dat je stilzwijgend naast elkaar kunt lopen, maar ook dat er op een ongedwongen manier gesprekken ontstaan. Bewoners die normaliter niet met elkaar in gesprek komen, leren elkaar kennen. Tijdens de wandeling ontstaan er bijzondere en vaak ook persoonlijke gesprekken. Iedereen is welkom bij de wandelgroep en door het laagdrempelige karakter en doordat er altijd een coach van wmo radar aanwezig is, sluiten bewoners met diverse (culturele) achtergronden aan. Ook kwetsbare bewoners die elders weinig aansluiting vinden in de wijk wandelen mee.

 

Bijzondere ervaringen
“Zo heb ik een goede reden om op tijd uit bed te komen.”,  vertelt één van deelnemers. Een andere enthousiaste deelnemer zegt: “Sinds ik wandel bij wmo radar is de wereld een stuk beter voor mij. Ook al duurt de wandeling maar 30 minuten, het lijkt alsof ik er 30 jaar bij krijg.” Deze deelnemer loopt mee vanaf dag één van de wandelgroep. Sindsdien Is niet alleen zijn sociale netwerk, maar ook zijn zelfvertrouwen enorm gegroeid. Ook zet hij zich in als vrijwilliger als wandelmaatje voor een deelnemer die in een rolstoel zit. Tot slot is hij inmiddels flink wat kilo’s kwijt en is hij vastberaden om te blijven bewegen en gezonder te leven.

 

LoopAward 2020
Op 5 april 2020 zouden 40 deelnemers vanuit Overschie meedoen met de Wandel Challenge van de 40e editie van de Marathon Rotterdam. Hier zouden we gezamenlijk de laatste kilometer behalen op de Coolsingel. “Wie had gedacht dat ik ooit mee zou doen met de Marathon Rotterdam”, zei één van de deelnemers trots. Helaas kon de Marathon Rotterdam niet doorgaan in verband met het coronavirus. Gelukkig zijn de deelnemers erg trots op de nominatie voor de LoopAward. Voor de eerste keer wordt er een award uitgereikt voor het beste loopinitiatief in Nederland. De LoopAward is een initiatief van platform Ruimte voor Lopen en is een prijs die wordt uitgereikt aan een Nederlands initiatief dat bijdraagt aan meer ruimte voor lopen (in het hoofd, in beleid en buiten). De uitreiking vindt plaats op 8 oktober: dan volgen we de live uitzending met een klein groepje vanuit het Huis van de Wijk de Halte.