Kind & ouders

Voor ouders!

Wij geloven in trainingen en programma’s waar ouders vooral elkaar verder helpen. Zo wordt er samen getraind met het CJG (centrum voor jeugd & gezin) en andere ouders die in de praktijk al veel hebben geleerd over opvoeden. Tijdens deze bijeenkomsten wordt over van alles gesproken. Denk aan: wat te doen met zakgeld, beter eten, vriendschappen óf juist het omgaan met verdriet door kinderen. Interesse in het bijwonen van een training? Kom in actie, lucht je hart en zoek contact met andere ouders in het Huis van de Wijk.
 

Bijzondere programma’s voor kinderen tot 12 jaar:

Sommige kinderen kunnen een steuntje gebruiken bij het maken van vriendjes en hun weerbaarheid. Voor deze groep biedt het Huis van de Wijk cursussen aan die worden georganiseerd door organisaties die daar goed in zijn. Denk hierbij aan trainingen zoals ‘Rots en Water’, ‘Piep zei de muis’ en programma’s tegen pesten. Denk je dat jouw kind hiervoor in aanmerking komt? Neem dan tijdig contact met ons op in verband met beperkte plaatsen. 
 

Opvoeden is ingewikkeld

Kinderen worden snel groot en dit gaat soms gepaard met een dwarse en opstandige houding. In de knel met de opvoeding van uw kinderen en bang dat ze met de ‘verkeerde vrienden’ omgaan? Soms kan een gesprek met professional bij u in de buurt op een simpele manier handvatten bieden voor de toekomst. Neem gerust contact met ons op, de oplossing is vaak niet ver!

Het laatste nieuws

Met plezier naar school!

In de laatste week van de zomervakantie zijn 6 kinderen uit Delfshaven hard aan de slag gegaan! Deze kinderen gaan namelijk van groep 8 naar de middelbare school en wilden graag wat extra handvatten krijgen!
Lees meer

Nieuwe website is live

Niet alleen jij en ik gaan samen vooruit, maar ook onze nieuwe website is er flink op vooruitgegaan. Met trots presenteren we het nieuwe wmoradar.nl.
Lees meer

Het college van B&W de wijk in!

Vrijdag 14 december was het zo ver! Het college van burgemeester en wethouders kwam naar Overschie om te praten over wat gaat er goed in Overschie en wat kan er beter?
Lees meer