Ouderen

Dat kan in de vorm van een luisterend oor, een selectie van leuke activiteiten om anderen te ontmoeten of passende hulp en ondersteuning. Wmo radar werkt samen met veel vrijwilligers die dagelijks voor je klaarstaan.
 

Een huisbezoek

Onze 75+ huisbezoeken hebben als doel elkaar beter te leren kennen en zijn niet bedoeld om problemen aan te praten. Wij bieden een luisterend oor en horen juist graag wat je iedere dag bezig houdt. Daarnaast weten onze buurtcoaches wat er in de buurt te doen is: waar het mogelijk is om aan te schuiven voor een lekkere maaltijd, voor een goede film, een passende sport, een fijn gesprek óf gewoon voor de gezelligheid. Jaarlijks organiseren wij verschillende uitstapjes en een leuk zomer en winterprogramma. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een groot netwerk van ouderen en jongeren die aan elkaar worden gekoppeld.
 

Ondersteuning wanneer dat nodig is

Een groot netwerk van vrijwilligers en gespecialiseerde beroepskrachten kunnen je ondersteunen wanneer dat wel nodig is. Daarnaast hebben wij antwoorden bij praktische vragen. Denk hierbij aan het doen van boodschappen, het aanvragen van een alarm, het regelen van huishoudelijke hulp of vervoer op maat. Wanneer het even niet meer lukt om de administratie of financiën op orde te houden, dan kun je ook een beroep op ons doen. Ook wanneer het leven onverwacht op zijn kop komt te staan en je je afvraagt wat de betekenis ervan nog is.
 
Regeren is vooruitzien, juist wanneer je ouder wordt. Alleen dan houd je zelf de regie.

Het Goede Gesprek

‘Waarom overkomt mij dit?’
‘Doe ik er eigenlijk nog wel toe…’
‘Hier kom ik nooit meer uit!’

Loopt u met dit soort gedachten rond, dan kan het fijn zijn om eens met iemand hierover te praten. Maar waar vindt u zo’n gesprekpartner? Vanuit Het Goede Gesprek zijn ze voor u beschikbaar! Zij gaan graag met u in gesprek over uw zorgen, vragen en verlangens. Zij bieden een luisterend oor en staan met u stil bij vragen die raken aan de zin van het leven. Zo komt u op adem en krijgt u weer wat grip op het leven.

Dit aanbod is er voor alle bewoners van 55 jaar en ouder in Rotterdam Centrum, ongeacht levensovertuiging of achtergrond.

Ook als vrijwilliger kunt u zich aanmelden als gesprekspartner bij Het Goede Gesprek. U geeft tijd en aandacht aan een ander, maar u krijgt er ook veel voor terug. De gesprekken geven u als vrijwilliger voldoening, zelfinzicht en een bredere kijk op het leven. Heeft u levenservaring, kunt u goed luisteren en bent u minimaal 1 jaar beschikbaar, doe dan mee!

De coördinatie ligt in handen van Irene van Binsbergen, geestelijk verzorger en projectleider

T 06 – 82 14 30 44
E ivbinsbergen@wmoradar.nl

Het Goede Gesprek is een initiatief van:

  • Samen010
  • Wmo radar
  • St. Wijkpastoraat Rotterdam West

Het laatste nieuws

Succesvol kerstdiner voor jong en oud

De jongerenraad heeft een succesvol kerstdiner georganiseerd voor ouderen in Plein 13, Overschie. Er waren maar liefst 40 enthousiaste ouderen die hebben meegedaan!
Lees meer

Het college van B&W de wijk in!

Vrijdag 14 december was het zo ver! Het college van burgemeester en wethouders kwam naar Overschie om te praten over wat gaat er goed in Overschie en wat kan er beter?
Lees meer

Nieuwe website is live

Niet alleen jij en ik gaan samen vooruit, maar ook onze nieuwe website is er flink op vooruitgegaan. Met trots presenteren we het nieuwe wmoradar.nl.
Lees meer