Ouderen

Dat kan in de vorm van een luisterend oor, een selectie van leuke activiteiten om anderen te ontmoeten of passende hulp en ondersteuning. Wmo radar werkt samen met veel vrijwilligers die dagelijks voor je klaarstaan.
 

Een huisbezoek

Onze 75+ huisbezoeken hebben als doel elkaar beter te leren kennen en zijn niet bedoeld om problemen aan te praten. Wij bieden een luisterend oor en horen juist graag wat je iedere dag bezig houdt. Daarnaast weten onze buurtcoaches wat er in de buurt te doen is: waar het mogelijk is om aan te schuiven voor een lekkere maaltijd, voor een goede film, een passende sport, een fijn gesprek óf gewoon voor de gezelligheid. Jaarlijks organiseren wij verschillende uitstapjes en een leuk zomer en winterprogramma. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een groot netwerk van ouderen en jongeren die aan elkaar worden gekoppeld.
 

Ondersteuning wanneer dat nodig is

Een groot netwerk van vrijwilligers en gespecialiseerde beroepskrachten kunnen je ondersteunen wanneer dat wel nodig is. Daarnaast hebben wij antwoorden bij praktische vragen. Denk hierbij aan het doen van boodschappen, het aanvragen van een alarm, het regelen van huishoudelijke hulp of vervoer op maat. Wanneer het even niet meer lukt om de administratie of financiën op orde te houden, dan kun je ook een beroep op ons doen. Ook wanneer het leven onverwacht op zijn kop komt te staan en je je afvraagt wat de betekenis ervan nog is.
 
Regeren is vooruitzien, juist wanneer je ouder wordt. Alleen dan houd je zelf de regie.

Nieuwe website is live

Niet alleen jij en ik gaan samen vooruit, maar ook onze nieuwe website is er flink op vooruitgegaan. Met trots presenteren we het nieuwe wmoradar.nl.
Lees meer

Het college van B&W de wijk in!

Vrijdag 14 december was het zo ver! Het college van burgemeester en wethouders kwam naar Overschie om te praten over wat gaat er goed in Overschie en wat kan er beter?
Lees meer

Succesvol kerstdiner voor jong en oud

De jongerenraad heeft een succesvol kerstdiner georganiseerd voor ouderen in Plein 13, Overschie. Er waren maar liefst 40 enthousiaste ouderen die hebben meegedaan!
Lees meer