2020
05
Feb

Wmo radar pakt eenzaamheid bij jongeren aan

Maak vrienden bij Join us Rotterdam

Join us helpt jongeren die zich eenzaam voelen met het maken van vrienden. In Nederland voelt 8% van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich chronisch eenzaam. Join us brengt hier verandering in door jongeren samen te brengen en hen te helpen sociaal sterker te worden! In samenwerking met Wmo radar start Join us in maart 2020 drie nieuwe groepen in Rotterdam. Er starten twee groepen voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar en een groep voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar.

Join us helpt jongeren sociaal sterker te worden

Join us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de avonden zijn er ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun denkbeeld.

Drempelvrees

“Ik vond het spannend om naar Join us te gaan. En ook een beetje stom!”, zegt Meryem (17 jaar). Ze vertelt: “Voordat ik naar Join us ging had ik geen vrienden. Ik wilde dat wel graag, maar wist niet hoe ik het moest aanpakken. Tot ik hoorde van Join us. Ik vond het een beetje stom om te gaan. Ik had toch geen probleem? Gelukkig ben ik gegaan. Ik voel me prettig in de groep en heb er leuke vrienden ontmoet waarmee ik afspreek, ook buiten Join us.”

Kom erbij. Join us!

Ben je nieuwsgierig naar Join us? Iedereen is van harte welkom! Jongeren kunnen zich aanmelden via de website. Op www.join-us.nu/jongeren vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. 
 

Praktische informatie

Join us Rotterdam start op 5 maart met een groep voor jongeren tussen de 18-25 jaar. De tweede groep in dezelfde leeftijdscategorie start op 12 maart. Tot slot komt er in Rotterdam een groep voor jongeren tussen de 12-18 jaar. Deze groep start op 11 maart. Alle bijeenkomsten duren van 18:30 uur tot 21.30 uur en vinden plaats bij Stichting WORM aan de Boomgaardsstraat 71. Deelname aan Join us is gratis.