Wat we doen bij wmo radar

Wil je meer mensen ontmoeten? Ben je op zoek naar werk? Kun je advies gebruiken over geldzaken of wil je de Nederlandse taal leren spreken en schrijven? Bij wmo radar ondersteunen we jou graag om je doelen in de toekomst te bereiken. 

Huizen van de wijk

Vind je het leuk om mensen uit de omgeving te ontmoeten? Wil je graag iets ondernemen? Dan ben je altijd welkom in het ‘Huis van de Wijk’! Er zijn in Rotterdam verschillende Huizen van de Wijk in  Overschie, Delfshaven en in het centrum

pollepel1130x475-cover-75
Ontmoet buurtgenoten en werk samen aan een fijne wijk

Taal & meedoen

Meedoen is waar het om draait in de nieuwe samenleving, maar dit is moeilijk wanneer je de taal niet beheerst. Toch kan iedereen hier aan werken. Wmo radar verzorgt allerlei manieren om jouw taalgebruik te verbeteren.
 
We kijken hierbij goed naar wat iemand kan. Dat is het startpunt. Jij & ik gaan samen vooruit!
taal 1920

Wij helpen jo​u om je ambities waar te maken

Talent & toekomst

Je hebt talent en zoekt een stageplaats, opleiding of een leuk (bij-)baantje? Wmo radar helpt je graag op weg met ons grote netwerk aan scholen, stageplaatsen, werkgevers én activiteiten.
jongerenwer_1920
Wij weten mooie matches tot stand te brengen

Kind & ouders

Onze kinderen zijn de toekomst van Rotterdam. Daarom is het belangrijk om hen een goede opvoeding te geven. Dit gaat het beste wanneer ouders zich ook sterk en goed voelen. Na schooltijd kunnen zowel ouder als kind bij wmo radar terecht voor huiswerkbegeleiding, muziekles of ondersteuning bij opvoeden. 
jongerenwerkbegeleidng
Onze kinderen zijn de toekomst

Sport & gezondheid

Door in beweging te komen én op je eten te letten, voel je je beter. Toch is een goede gezondheid meer dan dat: contact onderhouden met andere mensen en zo min mogelijk stress zijn net zo belangrijk. 

iStock-897892972
Samen krijgen we energie

Geldzaken & formulieren

Onderzoek wijst uit dat veel Rotterdammers moeite hebben met het organiseren van de financiën. Al die formulieren – steeds weer opnieuw. Soms kan een klein beetje ondersteuning al een helder overzicht aanbrengen in al je rekeningen.
geld

Wij helpen je geldzaken op orde te brengen

Ouderen

Zo zelfstandig mogelijk blijven en niet onnodig afhankelijk van anderen zijn. Op deze manier willen we allemaal graag ouder worden. Toch is het soms fijn om de juiste begeleiding te krijgen. 

senior2

Blijf zo lang mogelijk zelfstandig wonen

Digitale werkplaats valpreventie

In 2017 hebben wij, in samenwerking met huisartsen, wijkverpleging en fysiotherapie, een succesvolle aanpak ontwikkeld: ‘Minder vallen door meer bewegen, valpreventie voor ouderen’.

Stappenplan

Mantelzorg

Je zorgt voor een ander, een partner, ouders, kind, broer of zus. Eigenlijk sta je daar zelf niet zo bij stil. Het hoort, vanzelfsprekend, bij jouw leven. Wmo radar kan je begeleiding geven om hier op een gezonde manier mee om te gaan. 

iStock-841454294_1920px

Wmo radar helpt mantelzorgers

Nieuwe Nederlanders

Het Koetshuis verleent tijdelijke huisvesting aan jonge statushouders die aan de Gemeente Breda zijn gekoppeld. Deze locatie bestaat uit 46 woonunits. Het is een unieke woongemeenschap waar je zelfstandig woont met ondersteuning van wmo radar.

iStock-876986630

Een unieke samenwerking

Hulpverlening

Wmo radar levert hulpverleners aan de wijkteams in Rotterdam. Wij doen dat in samenwerking met andere organisaties. Als ‘partners in de zorg’ hebben we het concept Netwerkorganisatie ontwikkeld waarin deelnemende partijen samen verantwoordelijk zijn voor deze wijkteams. Daarbij worden de volgende uitgangspunten gehanteerd: 

- iedere Rotterdammer, krijgt passende effectieve zorg 
- ruimte voor de professional 
- leren van elkaar 
- gebruiken van elkaars specifieke deskundigheid 
- inspirerend en richtinggevend leiderschap

iStock-612263808

Partners in zorg