Huizen van de Wijk

Voor de wijk, door de wijk

Onze Huizen van de Wijk zijn van iedereen. Dagelijks vinden hier veel activiteiten plaats zoals taallessen, sportieve activiteiten, vergaderingen, spreekuren en feesten. Wijkbewoners beheren deze ‘huizen’ en zorgen ervoor dat het er schoon, veilig en gastvrij is. Hierbij worden ze ondersteund door één van onze coördinatoren. Bij ons is altijd veel mogelijk. Vooral omdat we geloven in wederkerigheid: alle bewoners die gebruik maken van een Huis van de Wijk, doen meestal ook iets terug voor de wijk. Daardoor is het een huis van én voor ons allemaal!
 

Ontwikkel jezelf!

Plezier en ontwikkeling gaan vaak samen. Bewoners die onze Huizen van de Wijk bezoeken, bieden wij daarom regelmatig leerwerktrajecten aan met het onderwerp: schoon, veilig en gastvrij. Je kunt altijd verschillende lessen, workshops en voorlichtingen volgen. Daarnaast zijn er bij ons stagiaires werkzaam vanuit verschillende studierichtingen, die op een leuke en leerzame manier werkervaring opdoen.
 

Van thaiboksles tot 55+ gym

Van een wandeling door de wijk, tot thaibokslessen en van 55+ gym tot dansgroepen voor dames. Wij geloven dat het voor iedereen mogelijk is om te werken aan een goede gezondheid. Om deze reden organiseren we veel sportieve activiteiten in en vanuit onze Huizen van de Wijk. Er is meer dan voldoende keuze, voor jong en oud, man en vrouw, superfit en net-van-de-bank-af! Voor de échte fanatiekelingen zijn zelfs supergezonde gerechten te vinden in de kantine.
 

Ruimte huren

Zoek je een plek om samen te koken, een dansworkshop te geven of te vergaderen? Dan zijn de ruimtes in de Huizen van de Wijk een hele goede optie! Op www.ruimtehurenindebuurt.nl vind je meer informatie.

Het laatste nieuws

Nieuwe website is live

Niet alleen jij en ik gaan samen vooruit, maar ook onze nieuwe website is er flink op vooruitgegaan. Met trots presenteren we het nieuwe wmoradar.nl.
Lees meer

Het college van B&W de wijk in!

Vrijdag 14 december was het zo ver! Het college van burgemeester en wethouders kwam naar Overschie om te praten over wat gaat er goed in Overschie en wat kan er beter?
Lees meer

Succesvol kerstdiner voor jong en oud

De jongerenraad heeft een succesvol kerstdiner georganiseerd voor ouderen in Plein 13, Overschie. Er waren maar liefst 40 enthousiaste ouderen die hebben meegedaan!
Lees meer