Hulpverlening

Wmo radar levert hulpverleners aan de wijkteams in Rotterdam. Wij doen dat in samenwerking met andere organisaties. Als ‘partners in de zorg’ hebben we het concept Netwerkorganisatie ontwikkeld waarin deelnemende partijen samen verantwoordelijk zijn voor deze wijkteams. Daarbij worden de volgende uitgangspunten gehanteerd:
  • iedere Rotterdammer, krijgt passende effectieve zorg
  • ruimte voor de professional
  • leren van elkaar
  • gebruiken van elkaars specifieke deskundigheid
  • inspirerend en richtinggevend leiderschap 
     

Hier zijn we van!

Het toekomstperspectief van de Rotterdammer is ons uitgangspunt. Dat is onze drive om resultaten te behalen. De Wijkteams in Rotterdam bieden met het inzetten van basishulp professionele ondersteuning aan Rotterdammers met (complexe) problemen in de wijk waar zij leven. We zetten in op het duurzaam versterken van zelf- of samenredzaamheid zodat mensen weer zo snel mogelijk op eigen kracht kunnen leven in hun wijk. En dat doen we samen: bewoner en hulpverlener. ​
 

Wmo radar is actief in de wijkteams met:

  1. Hulpverlening aan volwassenen vanuit SWR (Sociaal Werk Rotterdam bestaande uit Dock, CvD en wmo radar) zie website swr.
  2. Jongerencoaching vanuit het samenwerkingsverband Exodus, Futuro en wmo radar.
  3. In het centrum leveren wij Schoolmaatschappelijk Werk aan 4 basisscholen: Het Landje, De Asch van Wijk, de Augustinus en de Jan Prins. Samen met ouders en andere partners zorgen we voor ondersteuning bij het huiswerk, hulp bij fondsaanvragen voor gezinnen en organiseren we informele opvoedingsondersteuning. Welzijnswerk brengt de plus!

Het laatste nieuws

Nieuwe website is live

Niet alleen jij en ik gaan samen vooruit, maar ook onze nieuwe website is er flink op vooruitgegaan. Met trots presenteren we het nieuwe wmoradar.nl.
Lees meer

Het college van B&W de wijk in!

Vrijdag 14 december was het zo ver! Het college van burgemeester en wethouders kwam naar Overschie om te praten over wat gaat er goed in Overschie en wat kan er beter?
Lees meer

De jongerencoaches van Overschie

De jongerencoaches van wmo radar in Overschie staan altijd voor alle jongeren klaar. En voor sommige van hen, lopen ze net een stapje extra. Lees hier het succesverhaal van twee jongeren en hun coaches.
Lees meer