Kind & ouders

Voor ouders!

Wij geloven in trainingen en programma’s waar ouders vooral elkaar verder helpen. Zo wordt er samen getraind met het CJG (centrum voor jeugd & gezin) en andere ouders die in de praktijk al veel hebben geleerd over opvoeden. Tijdens deze bijeenkomsten wordt over van alles gesproken. Denk aan: wat te doen met zakgeld, beter eten, vriendschappen óf juist het omgaan met verdriet door kinderen. Interesse in het bijwonen van een training? Kom in actie, lucht je hart en zoek contact met andere ouders in het Huis van de Wijk.
 

Bijzondere programma’s voor kinderen tot 12 jaar:

Sommige kinderen kunnen een steuntje gebruiken bij het maken van vriendjes en hun weerbaarheid. Voor deze groep biedt het Huis van de Wijk cursussen aan die worden georganiseerd door organisaties die daar goed in zijn. Denk hierbij aan trainingen zoals ‘Rots en Water’, ‘Piep zei de muis’ en programma’s tegen pesten. Denk je dat jouw kind hiervoor in aanmerking komt? Neem dan tijdig contact met ons op in verband met beperkte plaatsen. 
 

Opvoeden is ingewikkeld

Kinderen worden snel groot en dit gaat soms gepaard met een dwarse en opstandige houding. In de knel met de opvoeding van uw kinderen en bang dat ze met de ‘verkeerde vrienden’ omgaan? Soms kan een gesprek met professional bij u in de buurt op een simpele manier handvatten bieden voor de toekomst. Neem gerust contact met ons op, de oplossing is vaak niet ver!

Het laatste nieuws

Eenzame jongeren in de stad

Marja van Katendrecht komt namens Marja's Wonderlijke Wereldstad vanuit Open Rotterdam bij Dinja Horsting op bezoek, stagiaire bij wmo radar, die afgestudeerd is op het thema "eenzaamheid onder jongeren".
Lees meer

Lezing in de Bibliotheek door Arie van Wijhe

In de Autismeweek (1 t/m 6 april) komt schrijver Arie van Wijhe in de Bibliotheek van Overschie vertellen over zijn boek ‘Snap je wat ik bedoel?’
Lees meer

De jongerencoaches van Overschie

De jongerencoaches van wmo radar in Overschie staan altijd voor alle jongeren klaar. En voor sommige van hen, lopen ze net een stapje extra. Lees hier het succesverhaal van twee jongeren en hun coaches.
Lees meer