Mantelzorg

Je zorgt voor een ander, een partner, ouders, kind, broer of zus. Eigenlijk sta je daar zelf niet zo bij stil. Het hoort, vanzelfsprekend, bij jouw leven. Wmo radar kan je begeleiding geven om hier op een gezonde manier mee om te gaan.

Persoonlijk, laagdrempelig & betrokken

Wij zijn van mening dat jij de aandacht moet krijgen die je verdient bij het zorgen voor een ander. In een persoonlijk gesprek neemt de mantelzorgcoach de tijd voor jou. Een luisterend oor is af en toe gewoon fijn. 

Vaak is er een dunne scheidingslijn tussen het helpen van iemand op een gezonde manier of er zoveel mee bezig zijn dat het zorgt voor overbelasting. En dat is waar wij te hulp schieten. Bijvoorbeeld door jouw situatie in kaart brengen. Hierdoor krijg je een goed overzicht over de taken, mogelijkheden en keuzes die je moet maken, dit geeft rust.

Wil je weten hoe het met jouw balans is? Doe de test:
https://dementie.nl/mantelzorgtest

 

Hulp op maat

De persoon voor wie je zorgt kan gebruik maken van extra hulp, voorzieningen en hulpmiddelen. Maar waar heb je samen recht op en hoe regel je dat? De mantelzorgcoach is op de hoogte van diverse regelingen en voorzieningen in de wijk. We kijken graag samen met jullie wat het beste past. We streven naar maatwerk. Samen sta je sterker. 

 

Mantelzorgwaardering

Als blijk van waardering krijgt elke mantelzorger van de Gemeente Rotterdam een gratis Rotterdampas. Ook krijgt u €25,- openbaar vervoer tegoed. Daarnaast komt u mogelijk in aanmerking voor een mantelzorgparkeervergunning. Voor meer informatie zie: rotterdam.nl/mantelzorg. Mocht u hulp nodig hebben bij een aanvraag, neem dan contact op met de mantelzorgcoach.

 

Ontspannen en informatieve bijeenkomsten

Zowel in Rotterdam Centrum als in Overschie organiseren we regelmatig ontspannende en informatieve bijeenkomsten bijvoorbeeld: 

  • Minder Piekeren, Minder Zorgen
  • Workshop omgaan met Dementie
  • Zorgen zonder stress
  • Informatiebijeenkomsten over respijtzorg of PGB
  • Zomer- & winterprogramma

Houd de nieuwsbrief en de buurtkrant in de gaten!

 

Dag van de mantelzorger, jaarlijks op 10 november

Wij hebben heel veel waardering voor mantelzorgers. Eén keer per jaar zetten we deze toppers dan ook extra in het zonnetje op een feestelijk evenement voor alle mantelzorgers. Deelname is uiteraard gratis.

Terugblik op de laatste dag van de mantelzorg

 

Contactgegevens mantelzorgcoaches

Rotterdam Overschie

Janine Spek
jspek@wmoradar.nl of 06 - 12 85 84 70.
Werkdagen: di, wo, vr.


Rotterdam Centrum

Merel van der Sar
mvdsar@wmoradar.nl of 06 - 54 96 72 91.
Werkdagen: ma, wo, do.

Nieuwsbrief

Nieuwtjes en activiteiten rondom het thema mantelzorg worden circa 6x per jaar gedeeld via de nieuwsbrief in het gebied.

Bekijk de laatste nieuwsbrief:
Centrum
Overschie

Inschrijven:

Centrum
Overschie

Het laatste nieuws

Zeven vragen aan Merel van der Sar

Naar wie kunt u als huisarts of zorgprofessional een overbelaste mantelzorger verwijzen? Wie in uw stadsgebied staat klaar om een mantelzorger met raad en daad bij te staan? Maak kennis met Merel van der Sar, mantelzo...
Lees meer

Lezing in de Bibliotheek door Arie van Wijhe

In de Autismeweek (1 t/m 6 april) komt schrijver Arie van Wijhe in de Bibliotheek van Overschie vertellen over zijn boek ‘Snap je wat ik bedoel?’
Lees meer

Het college van B&W de wijk in!

Vrijdag 14 december was het zo ver! Het college van burgemeester en wethouders kwam naar Overschie om te praten over wat gaat er goed in Overschie en wat kan er beter?
Lees meer